Inhoudsopgave
Het Kruisherenhotel in het centrum van Maastricht gaat op de schop. In één jaar tijd worden alle 60 kamers gerenoveerd en komende maand wordt ook het restaurantconcept aangepast om meer lokale gasten te trekken. Dat maakte Camille en Meredith Oostwegel bekend bij de viering van het 20-jarig jubileum van het hotel.
De grootste investering die in 2026 wordt gedaan is het moderniseren van de hotelkamers. Twintig jaar na de opening is het nodig om de kamers te upgraden. Oostwegel grijpt die renovatie aan om het hotel een stuk duurzamer te maken. "Na de verbouwing besparen we door nieuwe installaties alleen al 65% op onze gasrekening. Ik kan vertellen dat dat in een monumentaal gebouw als het Kruisherenhotel een forse besparing is."
Het Kruisherenhotel heeft ook een flinke uitbreiding gepland, maar de verwachting is dat de bouwstart pas in 2027 zal zijn. De gemeente is akkoord met de uitbreiding, maar er lopen nog bezwaarprocedures van buurtbewoners.
Spencer's
De renovatie van het hotel is niet de enige verandering binnen het Kruisherenhotel. Ook de horeca in het hotel gaat op de schop. Het restaurant Spencer's gaat het concept aanpassen. Er is een nieuwe chefkok aangenomen, Tim Signet, die eerder werkte bij Wijnrestaurant Mes Amis en Flow in Lanaken. Onder zijn leiding gaat het restaurant een andere koers varen. Er wordt afgestapt van het vaste viergangen-menu. De gast kan medio november weer kiezen uit à la carte gerechten. Hiermee hoopt het restaurant ook de zakelijke gast die voor een lunch komt naar binnen te halen. Ook mikt het restaurant op de Maastrichtenaar die nu de weg naar het restaurant in het hotel nog onvoldoende weet te vinden. De nieuwe chefkok gaat meer met streekproducten werken. Ook de wijnkaart wordt compleet gewijzigd. Geen wijnen meer uit landen buiten Europa, maar zoveel mogelijk wijnen uit de directe omgeving of Europa. "Het is niet meer van deze tijd om wijnen te halen uit Chili of Argentinië, terwijl we hier fantastische wijnen hebben", zegt Camille Oostwegel.

