Inhoudsopgave
Brasserie Capital op de Markt bestaat vijf jaar. Eigenaren Ralph Bastiaens en zijn vrouw Cindy hebben in vijf jaar tijd een solide horecazaak neergezet.
Ralph zag in 2020 al de potentie van het pand en de ligging op de hoek van de Markt en Boschstraat. “De Boschstraat was toen nog erg rustig en niet echt een populaire buurt waar weinig mensen wilden investeren, maar ik zag meteen de mogelijkheden, zegt Ralph.”
Verse bloemen
De naam Capital is gekozen omdat het lekker, internationaal klinkt. “Maastricht is de hoofdstad van Limburg, dus Capital leek ons wel passend,” vertelt Ralph. Bij de brasserie draait het om details. Zo staan er op elk tafeltje verse bloemen, binnen en buiten. Heeft het terras als enige horecazaak een vernevelingsinstallatie om op echt hete dagen toch lekker te kunnen genieten op een koel terras. Dat terras is ook het letterlijk het kapitaal voor Ralph en Cindy.

Zon
Ralph: “We hebben buiten 240 zitplaatsen en zijn daarmee denk ik wel het meest comfortabele terras van de stad. Met een Marktterras, een hoekterras en een terras aan de Boschstraatkant. Daardoor hebben we de hele dag zon aan de verschillende kanten van de zaak. De Markt met ochtendzon is de ideale start voor het ontbijt. Naarmate de avond valt wordt het Boschstraatterras klaargemaakt voor het diner. Later op de avond is het een gezellige drukte met een leuke mix van Maastrichter jeugd en internationale studenten."
Zonen
Terugblikkend op de afgelopen vijf jaar hebben Ralph en Cindy voor veel uitdagingen gestaan. Ralph: “In het startjaar brak de coronapandemie uit, na de oorlog in Oekraïne kwam de energiecrisis. Toch zijn we er telkens in geslaagd om onze zaak steeds verder succesvol uit te bouwen en zien we nog steeds een stijgende lijn. Inmiddels werken ook alle drie de zonen geregeld in de zaak, naast hun studie. Ook hun vrienden en neefjes helpen mee”, vertelt Ralph.
Speciaalbiertjes
De menukaart van Capital biedt een eigentijdse mix van lokale en Franse gerechten, bereid met verse, seizoensgebonden ingrediënten. Van een uitgebreid ontbijt tot een smakelijk diner, voor ieder wat wils. Daarnaast is er een ruime keuze aan dranken, van de beste koffie tot speciaalbiertjes, mooie wijnen en zomerse specials. “We zijn echt een brasserie, maar ook dat betekent naar mijn mening dat de kwaliteit van het eten heel goed moet zijn. Of het nu gaat om de borrelhapjes of de uitgebreide avondkaart. Het moet kloppen. We zien onze gasten graag terugkomen”, legt Ralph uit.
Ralph en Cindy kijken met een goed gevoel terug op de afgelopen vijf jaar. Cindy: “We zijn heel trots op wat er nu staat. Er zit nog genoeg potentie in de zaak en zijn superblij met onze medewerkers. Het is een hecht team van bijna 85 mensen dat ook buiten het werk bij Capital regelmatig samenkomt. Dit plezier stralen ze uit en merken ook de gasten.”