Doorgaan naar artikel

Beaumont en cocktailbar Sitm genomineerd voor Oscar van de horeca

Hotel Beaumont in Wyck maakt kans op de Oscar voor de horeca.

Inhoudsopgave

Twee Maastrichtse horecazaken, hotel Beaumont en Cocktailbar Somewhere in the Middle, zijn genomineeerd voor de Entree Awards. Op 1 december worden in Amsterdam de winnaars bekend gemaakt. De Entree Awards is een initiatief van het gelijknamige horecaplatform.

In totaal zijn 55 horecazaken uit het hele land genomineerd voor de prijs, die omschreven wordt als de Oscar voor de horeca. In de categorie nieuwe cocktailbars is Somewhere in the Middle genomineerd. De cocktailbar, die een jaar geleden openging, is gevestigd in de kelder onder restaurant Momus op het Vrijthof.

Barteam
Over de genomineerde: 'Deze intieme speakeasy is een creatie van Janneau Delboeuf, met een interieur vol New Yorkse invloeden: fluwelen banken, rode tegels en hangplanten. De cocktailkaart is zorgvuldig samengesteld door een internationaal barteam en telt twaalf signatures en zes klassiekers met een twist. Blikvanger is de cocktail geïnspireerd op Limburgse kersenvlaai, ontwikkeld samen met bakker Peter Lemmens.'

Vierde generatie
Hotel Beaumont in Wyck is in de categorie familiebedrijven genomineerd. Het hotel wordt gerund door de broers Jean-Marc en Christophe Beaumont. De broers vormen de vierde generatie hoteliers en staan sinds 2014 samen aan het roer. Onder de vlag van Twin Peaks Hospitality exploiteren ze niet alleen het karaktervolle hotel, maar ook brasserie Harry’s en de stijlvolle Founders Bar.

Alle zaken van de broers bevinden zich in Maastricht, de stad waar ze zijn geboren en opgegroeid. "Het is een plek met alles: cultuur, natuur en een goede levenskwaliteit", vertelt Christophe. Zijn broer focust op de dagelijkse operatie, terwijl hij zich toelegt op vastgoed en renovatie.

Luxe hotels
Niet in Maastricht, maar wel met Maastricht in de naam en ook genomineerd is hotel Van Oys Maastricht Retreat in Oost-Maarland. Het hotel maakt kans op een award in de categorie nieuwe luxe hotels. Met 81 kamers verdeeld over drie gebouwen, twee restaurants, een wijnbar, streekwinkel, spa en kookstudio biedt dit luxe hotel een complete ervaring. Fine dining-restaurant Create wordt geleid door chef Guido Braeken, Maes door Pascal Jalhay. Beiden zetten in op lokale, duurzame ingrediënten.

Gratis nieuwsbrief, niks meer missen
Wilt u ook van maandag tot en met zaterdag vóór 6.30 uur het laatste nieuws over Maastricht in uw mailbox? Meld u dan gratis aan voor de nieuwbrief van De Nieuwe Ster. Meer dan 20.000 trouwe lezers gingen u al voor. Het enige wat wij van u vragen

Laatste Nieuws

Ons nieuws is en blijft altijd gratis als je je inschrijft voor de gratis nieuwsbrief

Er is iets misgegaan. Probeer het later opnieuw

Bedankt voor uw aanmelding. Controleer uw e-mail om de inschrijving af te ronden