Doorgaan naar artikel

Eigenaar Hijgend Hert neemt Brandweerkantine over

De Brandweerkantine in de Capucijnenstraat.

Inhoudsopgave

Het bekende bar/restaurant de Brandweerkantine in de Capucijnenstraat krijgt een nieuwe eigenaar. De ondernemers van boscafé 't Hijgend Hert gaan de exploitatie per 1 maart 2026 overnemen.

De huidige eigenaar Willem Hermans startte samen met Karin Winkens de Brandweerkantine elf jaar geleden in de oude brandweerkazerne. "We hebben in elf jaar tijd iets moois neergezet denk ik. Toen we begonnen was er nog niks in deze buurt. Sinds de start loopt het goed, maar het is nu tijd om de zaak over te dragen."

Hijgend Hert
De nieuwe eigenaren zijn Isabel van Vleuten en haar vriend Kim van Beljouw. Van Vleuten nam enkele jaren geleden de zaak 't Hijgend Hert over van haar ouders. Van Vleuten blijft verantwoordelijk voor dit horecabedrijf, maar gaat met haar vriend ook de Brandweerkantine exploiteren. Voor haar vriend Kim is de horeca nieuw. "Ik ben salesmanager bij bandenfabrikant Pirelli, maar Isabel en ik zijn altijd groot fan geweest van het concept van de Brandweerkantine, dus toen we hoorden dat de zaak ter overname werd aangeboden zijn we in gesprek gegaan. Via Luc Overhof en Leon Crutzen van Horeca Advies Zuid kwam het contact tot stand en is de overeenkomst getekend."

Vooralsnog blijft het concept van de Brandweerkantine onveranderd en ook de naam blijft gehandhaafd. Willem Hermans zal zich na de overdracht van zijn zaak nog meer richten op zijn andere zaak café Zondag in Wyck.

Horecanieuws: M’ART, Oesterbar en Tous
Het onlangs overgenomen restaurant Manjefiek gaat op 1 maart open onder de nieuwe naam M’ART. Dat is niet het enige horecanieuws. Fernand Rosier heeft zijn de tweede zaak geopend en op de Markt komt De Oesterhut. Wiel Rekko verkocht dit jaar na vijftig jaar het familiebedrijf Manjefiek aan de Rijksweg
Horecanieuws: Flavourz overgenomen, 10 jaar Wycker Cabinet, nieuwe naam Apple-hotel
Een half jaar na het faillissement van restaurant Flavourz van sterrenkok Servais Tielman komt er een nieuw restaurant in het pand aan de Spoorweglaan. Rinaldo Musa, die lange tijd chef kok was bij Italiaans restaurant Mediterraneo in de Rechtstraat, begint er zijn eigen zaak. Dat bevestigt Michael Maes, die verhuurder

Laatste Nieuws

Ons nieuws is en blijft altijd gratis als je je inschrijft voor de gratis nieuwsbrief

Er is iets misgegaan. Probeer het later opnieuw

Bedankt voor uw aanmelding. Controleer uw e-mail om de inschrijving af te ronden