Doorgaan naar artikel

Galerie Artichoque Art aanwinst voor de Bredestraat

Erik Stroink werkt met kunstenaars die een binding met de stad hebben.

Inhoudsopgave

Artichoque Art is gespecialiseerd in hedendaagse kunst sinds haar oprichting in 2016. De galerie is recent verhuisd naar een statig monumentaal pand aan de Bredestraat 4, op een steenworp afstand van het Vrijthof.

Binding
Artichoque Art heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een vaste waarde binnen het Maastrichtse galerie aanbod. De galerie vertegenwoordigt voornamelijk kunstenaars die een binding met de stad hebben. Het resultaat is een veelzijdig aanbod, variërend van jonge startende kunstenaars tot gearriveerde kunstenaars met een uitgebreid en veelzijdig oeuvre.

De galerie is gevestigd in een monumentaal pand.

Jong talent
Oprichter Erik Stroink vindt het belangrijk om in zijn galerie ruimte te bieden aan  jong talent, kortgeleden afgestudeerd aan de plaatselijke kunstacademie. Veelbelovende studenten van de Maastrichtse kunstacademie krijgen regelmatig de kans om hun werk te exposeren in de galerie. Voor de talenten een buitenkans: vaak is dit hun eerste mogelijkheid hun werk te presenteren aan een gevarieerd en geïnteresseerd publiek.

Creatieve proces
Artichoque Art stelt ook alles in het werk om haar kunstenaars alle zorg uit handen te nemen. Vaak zijn zij zo verdiept in het creatieve proces, dat ze niet toekomen aan de meer praktische aspecten van het kunstenaarschap, zoals marketing of administratie. Dat is precies waar galerie Artichoque Art mee kan helpen.

Artichoque is sinds april in de Bredestraat gevestigd.

Kunstenaars
De galerie van Stroink presenteert een gevarieerde selectie hedendaagse kunst van jonge en gearriveerde kunstenaars. De  brede collectie omvat schilderijen, sculpturen, lichtobjecten, fotografie maar bijvoorbeeld ook keramiek. Behalve een galerie zijn de inspirerende ruimtes ook beschikbaar voor flexwerken, vergaderingen en trainingen.

Artichoque Art is iedere donderdag t/m zaterdag geopend van 13.00 tot 17.00. De overige dagen is iedereen van harte welkom na het maken van een afspraak. Klik voor meer informatie HIER

Laatste Nieuws

Ons nieuws is en blijft altijd gratis als je je inschrijft voor de gratis nieuwsbrief

Er is iets misgegaan. Probeer het later opnieuw

Bedankt voor uw aanmelding. Controleer uw e-mail om de inschrijving af te ronden