Doorgaan naar artikel

Toeristen maken kennis met de Maastricht vlaai

In de Maastricht Store werd gratis vlaai uitgedeeld.

Inhoudsopgave

Toeristen en inwoners die dit weekeinde de Maastricht Store in het Dinghuis bezochten werden getrakteerd. Ze maakten gratis kennis met één van de belangrijkste streekproducten van Limburg: de vlaai.

Tijdens de Dag van de Vlaai afgelopen zaterdag werd de vlaai gratis uitgedeeld aan wie het maar wilde proeven. Het was niet zo maar een vlaai uit het bekende rijtje, kersen- pruimen of abrikozenvlaai. Nee, dit keer stond een volledig nieuwe vlaai op het menu: De Maastricht vlaai.

Toeristen konden gratis genieten van een speciale vlaai.

Niet eerder werd de Maastricht vlaai gemaakt. Het was culinair auteur en kookboekenschrijfster Janneke Philippi die in opdracht van Maastricht store een exclusief recept ontwikkelde. De Maastricht vlaai is bereid met appels uit de streek en amandelmeel, smaken die elkaar verstrekken.

Bakkerij Hermans bakte de speciale vlaai, de bezoekers kregen het recept mee naar huis. Of de vlaai straks bij alle bakkers te koop is, is nog niet duidelijk, maar het recept wordt wel beschikbaar gesteld aan thuisbakkers via bakkerij Hermans en bakkerij Paulissen.

Laatste Nieuws

Ons nieuws is en blijft altijd gratis als je je inschrijft voor de gratis nieuwsbrief

Er is iets misgegaan. Probeer het later opnieuw

Bedankt voor uw aanmelding. Controleer uw e-mail om de inschrijving af te ronden