Doorgaan naar artikel

Derde zaak horecaburgemeester van Maastricht

Een toost op de nieuwe zaak van Henri Hochstenbach. Foto: Lynn Vranken

Inhoudsopgave

Henri Hochstenbach, uitbater van de Vogelstruys en de ernaast gelegen bistro op het Vrijthof heeft zijn derde zaak geopend. Dertig jaar heeft hij er op moeten wachten, maar vrijdag was het zo ver.

Le Pain Quotidien, vertaald; het dagelijks brood. Een van oorsprong Belgische keten die nu voor het eerst voet aan de grond heeft gekregen in Limburg. Voor Hubert Nieuwendijk en Arne Altmann, de Amsterdamse franchisegevers van het concept stond Maastricht al lange tijd op het verlanglijstje.

Tafel
Voor Henri Hochstenbach ook. Bij de officiële opening van Le Pain Quotidien in Wyck vertelde hij dat hij dertig jaar geleden kennis maakte met het concept van vers zuurdesembrood en het genieten van een ontbijt en lunch aan een gezamenlijke tafel. "Dat zou ik ook wel willen," mijmerde hij toen. Toch heeft het nog bijna dertig jaar geduurd voordat Le Pain Quotidien Maastricht geopend kon worden.

Locatie
Arne Altmann noemt Henri de gedroomde uitbater van het concept, de eerste zaak in Limburg. "We hebben met heel veel mensen gesproken om de eerste Le Pain Quotidien te openen, maar Henri sprong er bovenuit. We hadden meteen een klik. Niet voor niets mag je Henri gerust de horecaburgemeester van Maastricht noemen," vertelde Altmann. Hij verklapte ook dat er al sinds 2013 gezocht werd naar een goede locatie in Maastricht. Lange tijd had Altmann een andere plek op het oog, totdat Hans Bours, voorzitter van de hotelclub Sahot hem attendeerde op het voormalige restaurant van Flo. Inmiddels maakt die ruimte onderdeel uit van het Leonardo hotel en die waren wel te vinden voor een samenwerking.

Het mes snijdt aan twee kanten. Le Pain Quotidien verzorgt het ontbijt voor de hotelgasten en is zo verzekerd van een vaste inkomstenstroom. Een ander gedeelte van de zaak is voor mensen van buiten die willen ontbijten, lunchen of genieten van een goed glas bier of wijn.

Parijs
Astrid Verberne, directeur van Centrummanagement Maastricht omschreef de nieuwe aanwinst in Wyck als nog een extra reden om vaker in Wyck te zijn. "Een vleugje Parijs midden in de stad. Het geroezemoes aan de lange houten tafel nodigt uit om aan te schuiven, alsof ik deel uitmaak van een grote familie. Le Pain Quotidien, een plek waar ik geen haast meer voel. Hier ontstaan gesprekken vanzelf, waar brood breken symbool staat voor samen zijn. Het goede leven."

Tientallen mensen bezochten vrijdag de officiële opening. De foto's zijn van Lynn Vranken, fotografe van De Nieuwe Ster.

Laatste Nieuws

Ons nieuws is en blijft altijd gratis als je je inschrijft voor de gratis nieuwsbrief

Er is iets misgegaan. Probeer het later opnieuw

Bedankt voor uw aanmelding. Controleer uw e-mail om de inschrijving af te ronden