Doorgaan naar artikel

Geen begrazing schapen door problemen CNME

Inhoudsopgave

Door IJsbrand van Lambalgen

Het Centrum voor Natuur en Milieueducatie (CNME) heeft de gunning voor ecologische begrazing in Maastricht teruggetrokken vanwege financiële problemen.

Begrazing
Het CNME beheert zo'n 125 hectare stadsnatuur in Maastricht en omgeving en maakt daarbij gebruik van externe partijen. Beckers Groen en Landschapsbeheer had een aanbesteding gewonnen om met hun schapen de begrazing te doen. Schaapskooi Mergelland tekende bezwaar aan tegen die beslissing, wat leidde tot een kort geding. Die zaak zou donderdagmorgen dienen, maar werd op het laatste moment ingetrokken toen CNME de aanbesteding introk.

Kay Beckers, eigenaar Beckers Groen en Landschapsbeheer, laat weten dat het nog in gesprek is met CNME en de gemeente en op dit moment niet verder kan toelichten omdat de gesprekken vertrouwelijk zijn.

Samenwerking
In een reactie laat Janine Lardinois van Schaapskooi Mergelland weten dat het de terugtrekking niet zal aanvechten. “Wij zijn verzekerd voor dit soort gevallen, dus financiële schade zullen we niet lijden. Bovendien is de samenwerking met CNME altijd goed geweest, en dat willen we graag zo houden.”

Het CNME liet schriftelijk aan Schaapskooi Mergelland weten dat het centrum door “niet te anticiperen omstandigheden” in een financiële positie is gekomen waarin het niet mogelijk is om meerjarige overeenkomsten te af te sluiten.

Lees ook: CNME in "overlevingsstand", betalingsproblemen dreigen

en: Reddingsactie voor noodlijdend CNME

Laatste Nieuws

Ons nieuws is en blijft altijd gratis als je je inschrijft voor de gratis nieuwsbrief

Er is iets misgegaan. Probeer het later opnieuw

Bedankt voor uw aanmelding. Controleer uw e-mail om de inschrijving af te ronden