Doorgaan naar artikel

MECC en horeca tevreden over jubileumeditie horecabeurs

De horecabeurs BBB is de plek om te proeven en te beleven.

Inhoudsopgave

Tevreden standhouders, tevreden bezoekers en een tevreden organisatie. Het MECC Maastricht kijkt terug op een succesvolle 70ste editie van de horecabeurs BBB. De beurs vond de afgelopen drie dagen plaats.

De aftrap op maandag 6 oktober stond volledig in het teken van traditie, met een indrukwekkende Guinness World Record-poging voor de grootste vlaai ter wereld. Onder leiding van patissier Sébastien Trudelle (Smores) werd een vlaai met een diameter van maar liefst 7 meter onthuld. De vlaai, die in ongeveer 9.000 stukken werd verdeeld, werd uitgedeeld aan beursbezoekers en de voedselbank. Daarmee eerde BBB Maastricht haar bakkerij-oorsprong (Brood & Banketbakkers Beurs) uit 1955 en bracht zij het ambacht letterlijk terug naar de vloer van de beurs.

Innovatie
Naast deze ode aan traditie stond innovatie centraal op de Future Stage, waar toonaangevende sprekers uit de hospitality-, foodtech- en duurzaamheidssector hun visie deelden op de toekomst van gastvrijheid. Onder hen de gastsprekers Casper Reinders en Benjamin Calleja, die wereldwijd in de horecasector dé autoriteit zijn op het gebied van technologie en trends. Op de beursvloer trokken technologische hoogstandjes veel aandacht, waaronder de professionele zelfreinigende combi-speedoven van Unox, uitgerust met kunstmatige intelligentie (AI) voor optimaal gebruiksgemak en efficiëntie in de keuken.

Bezoekerskwaliteit
Uit een rondvraag onder exposanten blijkt dat de bezoekerskwaliteit een positieve impuls heeft gekregen. De organisatie had dit jaar maatregelen genomen om te voorkomen dat jongeren onder de 18 jaar de beurs vooral vanwege gratis bitterballen en bier zouden bezoeken. Elke bezoeker, jong en oud was verplicht een legitimatiebewijs te laten zien. En de organisatie zorgde voor speciale proefglaasjes die de brouwerijen en wijnhuizen konden gebruiken.

Laatste Nieuws

Ons nieuws is en blijft altijd gratis als je je inschrijft voor de gratis nieuwsbrief

Er is iets misgegaan. Probeer het later opnieuw

Bedankt voor uw aanmelding. Controleer uw e-mail om de inschrijving af te ronden