Inhoudsopgave
34 jaar geleden streken de Italiaan Pino Melani en zijn vrouw Angelika neer in Maastricht en begonnen er restaurant Mediterraneo. Het restaurant is na meer dan drie decennia nog steeds van grote waarde voor Wyck, ook na het overlijden twee jaar geleden van Pino.
'We waren destijds een van de eerste restaurants in de Rechtstraat," vertelt Angelika Lehnert. "En moet je nu eens kijken. Het ene na het andere restaurant van topkwaliteit opent hier. Rond de zomer komt er een nieuwe wijnbar in de straat. Dit is goed voor alle horecazaken in de Rechtstraat."

Mediterraneo draait op volle toeren met een vast team. "Chefkok Roberto is al 30 jaar bij Mediterraneo, Mirko twaalf jaar en zelfs onze vaste afwasser in de keuken werkt al 30 jaar bij ons," zegt Angelika vol trots. Ze wil de gelegenheid meteen aangrijpen om iets recht te zetten. "Ik hoor af en toe geluiden dat Mediterraneo anders is sinds de dood van Pino. En dat onze chefkok weg zou zijn. Laat ik dat maar meteen uitleggen. Roberto is de vaste kok en ja een andere medewerker vertrekt, maar dat is omdat hij de kans krijgt een eigen zaak te beginnen in het pand van Flavourz. We hebben heel veel vaste gasten die ons restaurant vaak bezoeken en vinden dat de sfeer, het eten en de gezelligheid nog net zo is al toen Pino er nog was."