Doorgaan naar artikel

Michelin tipt Bar Beurre, Wy, Haricot en Sjiek

Sleuteloverdracht. Café Sjiek is sinds begin dit jaar in handen van de nieuwe eigenaren Wouter en Luca.

Inhoudsopgave

Over ruim een maand reikt Michelin in Maastricht de nieuwe sterren uit voor restaurants. Gingen de sterren vorig jaar nog aan Maastricht voorbij, voor dit jaar ziet het er beter uit.

Het afgelopen jaar kwam de bandenfabrikant regelmatig met updates van restaurants die de moeite waard zijn en een vermelding in de restaurantgids kregen. Restaurants die kans maken op een Michelinster of een vermelding als Bib Gourmand in de gids. Michelin tipt in totaal 27 restaurants in Nederland en drie restaurants liggen in Maastricht.

Krachtig en speels
Zo zijn de Michelin-inspecteurs onder de indruk van Bar Beurre, een zaak die omschreven wordt als een no-nonsense bistro. "De keuken is krachtig en speels," aldus Michelin. Lof is er ook voor WY in de Tongersestraat. "Dé troef is de aantrekkelijke keuze aan verfijnde gerechten. Deze chef weet hoe je gasten inneemt met intensiteit en een fijn zuur. Daarom moet je hier een tafeltje boeken."

Kunst van het weglaten
Bijzonder onder de indruk is Michelin van nieuwkomer Haricot in De Rechtstraat. Een verhaal van drie vrienden die elkaar bij driesterren restaurant De Librije in Zwolle leerden kennen en nu in Maastricht zijn begonnen met Haricot. "Je krijgt hier een menu voorgeschoteld, waarin de chefs aantonen dat ze de kunst van het weglaten beheersen."

De laatste zaak die is opgevallen bij Michelin is Café Sjiek dat na ruim veertig jaar een nieuwe eigenaar kreeg. "Café Sjiek is al sinds 1982 de huiskamer van Maastrichtse lekkerbekken. Sjiek is zeer Frans op z'n Limburgs."

Van Oys
Michelin nam bovenstaande Maastrichtse restaurants dit jaar op met een vermelding in hun restaurantgids. Op 6 oktober, weten we of er meer in zit. Dan worden in het MECC de Michelinsterren uitgereikt. Wie daar zeker vol spanning naar uitkijken zijn de broers Maes uit Wyck. Zij openden dit jaar het 5-sterren hotel van Oys, waar sterrenchef Guido Braeken in de keuken staat. Hij verliet Kasteel Wittem en zijn twee Michelinsterren om aan een nieuw avontuur in Oost-Maarland te beginnen. Kenners tippen Van Oys op minimaal één Michelinster.

Gratis nieuwsbrief, niks meer missen
Wilt u ook van maandag tot en met zaterdag vóór 6.30 uur het laatste nieuws over Maastricht in uw mailbox? Meld u dan gratis aan voor de nieuwbrief van De Nieuwe Ster. Meer dan 20.000 trouwe lezers gingen u al voor. Het enige wat wij van u vragen

Laatste Nieuws

Ons nieuws is en blijft altijd gratis als je je inschrijft voor de gratis nieuwsbrief

Er is iets misgegaan. Probeer het later opnieuw

Bedankt voor uw aanmelding. Controleer uw e-mail om de inschrijving af te ronden