Doorgaan naar artikel

Na mislukte overname Rantrée wordt het nu de Berwien

De Berwien in Moelingen is overgenomen door drie oud-medewerkers van Rantrée.

Inhoudsopgave

De drie medewerkers die in oktober nog plannen hadden om restaurant Rantrée over te nemen zijn bij het restaurant vertrokken, om in de Voerstreek een horecazaak te openen.

Thijs van Sambeeck, Max Hendriks en Bram Berende hadden grootse plannen met Rantrée. Na het vertrek van de chef-kok en het verlies van een Michelinster wilde eigenaresse Jennifer Silvius van het restaurant op de Dousberg af. Drie medewerkers zagen een mooie kans om het restaurant over te nemen. Er werd een crowdfundingsactie opgezet om de 500.000 euro op te halen die nodig was om de overname te kunnen betalen. De drie aspirant-kopers hadden zelfs al een nieuwe naam voor het restaurant. Na de overname zou Rantrée verder gaan onder de naam Four.

De Berwien
Het liep echter anders. De crowdfundingsactie werd stopgezet en ook de overname was van de baan. In plaats van Rantrée hebben Thijs, Max en Bram het bekende restaurant De Berwien in Moelingen in de Voerstreek overgenomen. De zaak stond al een tijdje leeg en de pandeigenaar benaderde Max, Bram en Thijs om er samen iets van te maken. Dat betekent dat de pandeigenaar ook mee investeert. Sinds november heeft het drietal de sleutel van de horecazaak en wordt er druk verbouwd om zo snel mogelijk open te kunnen. Het streven is om de Berwien in december te openen.

Toen nog alles koek en ei was en drie personeelsleden (rechts op de foto) op het punt stonden Rantrée over te nemen.
Restaurant Rantrée wordt Four
Drie nieuwe eigenaren, een nieuwe naam en een nieuw concept. Restaurant Rantrée op de Dousberg gaat straks verder als restaurant Four. Maandagavond werd de aftrap gegeven voor een crowdfundingsactie, waarmee de nieuwe eigenaren een half miljoen euro hopen op te halen. Het restaurant op de achtste verdieping van de hoteltoren
Nieuwe eigenaren Rantrée zoeken 500.000 euro
Na het verlies van de Michelinster en het vertrek van mede-eigenaar Ralph Hermans is het voor Jennifer Silvius tijd om restaurant Rantrée van de hand te doen. Drie medewerkers nemen het over, maar hebben daarvoor nog 500.000 euro nodig. Drie personeelsleden Thijs van Sandbeeck, Max Hendriks en Bram Berender
Overname restaurant Rantrée gaat niet door
Twee weken geleden werden de champagneflessen nog ontkurkt om de overname van restaurant Rantrée door drie personeelsleden te vieren. Er werd een crowdfundingsactie opgestart en de nieuwe eigenaren hadden er zin in. Vrijdagavond werd bekend dat de overname toch niet door gaat. Restaurant Rantrée zou vanaf oktober in handen komen

Laatste Nieuws

Ons nieuws is en blijft altijd gratis als je je inschrijft voor de gratis nieuwsbrief

Er is iets misgegaan. Probeer het later opnieuw

Bedankt voor uw aanmelding. Controleer uw e-mail om de inschrijving af te ronden