Inhoudsopgave
Na het verlies van de Michelinster en het vertrek van mede-eigenaar Ralph Hermans is het voor Jennifer Silvius tijd om restaurant Rantrée van de hand te doen. Drie medewerkers nemen het over, maar hebben daarvoor nog 500.000 euro nodig.
Drie personeelsleden Thijs van Sandbeeck, Max Hendriks en Bram Berender gaan het restaurant overnemen en onder een nieuwe naam voortzetten, maar voordat ze de zaak kunnen overnemen is er nog veel geld nodig. Dat hopen ze via een Crowdfundingsactie op te halen, omdat banken steeds minder vertrouwen in horeca hebben en om die reden niet willen financieren. De nieuwe eigenaren willen minimaal 300.000 euro, maar liefst 500.000 euro ophalen.
Energie
Jennifer Silvius begon het restaurant twaalf jaar geleden met haar toenmalige man Ralph Hermans, die recent vertrok bij Rantrée. Zij blijft de komende jaren de nieuwe eigenaren begeleiden. "Mijn missie is om de zaak gezond over te dragen aan drie gepassioneerde medewerkers, die allemaal al geruime tijd werkzaam zijn binnen het bedrijf. Samen met elkaar hebben wij enorm hard gewerkt aan een fantastisch team, waar de energie vanaf spat. Hun energie vertaalt zich in positieve feedback van onze gasten. Om ze een voorsprong te gunnen, is de verkoopprijs van de exploitatie gunstiger ingezet dan de realistische waarde en wordt de huurprijs lager gezet dan wat marktconform gewenst zou zijn. Alles om er voor te zorgen dat ze een goede cashflow gaan opbouwen", zegt Jennifer.
Investeren kan vanaf duizend euro. De leningen hebben een looptijd van 10 jaar. De eerste twee jaar wordt er niets afgelost. Er wordt een rente betaald van 4%.
De voormalige compagnon van Jennifer, Ralph Hermans, die dit jaar vertrok naar het 2-sterrenrestaurant van La Butte Aux Bois in Lanaken neemt daar overigens per direct de taken over van Ralf Berendsen. Die is eerder dan verwacht vertrokken bij het restaurant dat naar hem vernoemd is. Berendsen zou tot eind dit jaar voor de overdracht zorgen, maar is nu al weg. Hij gaat een eigen restaurant beginnen in Schin op Geul.

