Inhoudsopgave
De Hotelschool Maastricht wil een nieuwe opleiding starten in samenwerking met chefs van toprestaurants uit de regio. De chefs moeten het gezicht van de opleiding worden. Dat is maandag bekend gemaakt.
De opleiding is een samenwerking tussen de Hotelschool en Maastricht Heuvelland Culinair. 35 restaurants uit Maastricht en het Heuvelland zijn bij deze club aangesloten.
Ondernemerschap
Het doel van de opleiding is om studenten op te leiden tot restaurantondernemers en bedrijfsleiders binnen het hoogste segment. In de opleiding wordt veel aandacht besteed aan ondernemerschap, financiën, marketing, hr, keuken en service. De opleiding is voor veel doelgroepen toegankelijk. Hospitality professionals met ambitie én die willen ondernemen en werk en studie willen combineren of mbo4-afgestudeerden, kok, gastvrouwen, sommeliers die willen doorgroeien of een eigen zaak starten. Maar de opleiding staat ook open voor havo-afgestudeerden met relevante werkervaring die zich verder willen ontwikkelen.
Praktijkonderwijs
De chefkoks die zijn aangesloten bij Maastricht Heuvelland Culinair worden samen met de Hotelschool het gezicht van de opleiding. Zij zijn ook de leverancier van studenten en geven workshops of praktijkonderwijs. Na afstuderen kunnen de studenten aan de slag bij de restaurants van Maastricht Heuvelland Culinair.
Wanneer de nieuwe opleiding kan starten is afhankelijk van het accreditatieproces dat wel 1,5 jaar in beslag kan nemen. Om kostendekkend te zijn, zijn per jaar minimaal vijftien tot twintig nieuwe studenten nodig. Vooruitlopend op een accreditatie wil de Hotelschool volgend jaar wel al starten met korte modules van twee keer een halve dag.

