Doorgaan naar artikel

Over ons

De drie initiatiefnemers van De Nieuwe Ster zijn gepokt en gemazeld in de lokale journalistiek. Peter Eberson en Maurice Ubags zijn de oprichters van het destijds razendpopulaire weekblad De Ster. Samen met Maurice van der Linden hebben ze bijna 100 jaar ervaring in de journalistiek. Aangevuld met een team van freelance journalisten en fotografen zorgen zijn voor een complete krant.

Dit zijn de mensen achter De Nieuwe Ster:

Peter Eberson, Maurice Ubags en Maurice van der Linden

Peter Eberson is meer dan 30 jaar actief in de media. Studeerde journalistiek in Tilburg en werkte achtereenvolgens als regioverslaggever, politieverslaggever, eindredacteur en chef stadsredactie bij Dagblad De Limburger. Richtte samen met Maurice Ubags stadskrant De Ster en opinieblad Zuid op. Was regiodirecteur Midden-Limburg bij de Nederlandse Weekbladen Groep en mede-eigenaar van de ondernemerswebsite WijLimburg. Hij was tot 1 januari commercieel directeur bij Mediahuis Limburg, uitgever van De Limburger. 

Maurice Ubags studeerde journalistiek en rechten in Tilburg. Was dienstplichtig legerwoordvoerder. Werkte voor de redacties van onder meer het Limburgs Dagblad, De Limburger en de publieke omroep L1 als regio-verslaggever, onderzoeksverslaggever, chef nieuwsdienst en eindredacteur. Richtte samen met Peter Eberson stadskrant De Ster en opinieblad Zuid op. Was regio-directeur Brabant bij de Nederlandse Weekbladen Groep. Bouwde mee als partner aan ondernemerswebsite WijLimburg. Werd later commercieel directeur en vervolgens ruim vier jaar CEO van uitgever Mediahuis Limburg.

Maurice van der Linden studeerde aan de Pedagogische Academie voor het Basisonderwijs in Maastricht, maar vond zijn roeping in de communicatie- en mediawereld. Hij werkte in het verleden als persvoorlichter bij Waterleiding Maatschappij Limburg, communicatiemanager bij MECC Maastricht, directeur bij TV Limburg, hoofdredacteur bij WijLimburg en chef economie bij De Limburger. Verder was hij 13 jaar lang eigenaar van communicatieadviesbureau Scorpius Communicatie en sinds 2022 van OSCAR 13.

Ons nieuws is en blijft altijd gratis als je je inschrijft voor de gratis nieuwsbrief

Er is iets misgegaan. Probeer het later opnieuw

Bedankt voor uw aanmelding. Controleer uw e-mail om de inschrijving af te ronden