Inhoudsopgave
Drie nieuwe eigenaren, een nieuwe naam en een nieuw concept. Restaurant Rantrée op de Dousberg gaat straks verder als restaurant Four. Maandagavond werd de aftrap gegeven voor een crowdfundingsactie, waarmee de nieuwe eigenaren een half miljoen euro hopen op te halen.
Het restaurant op de achtste verdieping van de hoteltoren bij het Dormio-vakantiepark op de Dousberg is deze maandagavond speciaal open voor een bijeenkomst om investeerders, groot of klein te vinden voor de hernieuwde start van het bekende restaurant. Twaalf jaar werd het restaurant gerund door Jennifer Silvius en Ralph Hermans, waarbij Ralph in de keuken stond. Het restaurant haalde een Michelinster, maar die werd bijna een jaar geleden weer afgenomen door de inspecteurs van Michelin. Hermans nam begin dit jaar afscheid van het restaurant en ging aan de slag als chef-kok bij het twee-sterrenrestaurant van Ralf Berendsen in Lanaken.
Beslissing
Na het verlies van een Michelinster en het vertrek van Ralf nam Jennifer de moeilijke beslissing de zaak van de hand te doen. Drie personeelsleden, Max Hendriks (27), Bram Berende (24) en Thijs van Sambeeck (45) mogen zich vanaf oktober de nieuwe eigenaren noemen van het restaurant. Jennifer blijft nog geruime tijd betrokken als adviseur om een goede overdracht van de zaak te realiseren. De drie nieuwe eigenaren hebben echter nog een aardig bedrag nodig om de overname te kunnen bekostigen; bijna 500.000 euro om precies te zijn. Dat geld hopen ze op te halen met een crowdfundingsactie via het platform CrowdAbout Now, waarvan Mark Laagewaard de oprichter is. Hij is ook zelf aanwezig was om de actie toe te lichten. "Het is voor ondernemers en zeker in de horeca steeds lastiger om aan een financiering te komen," legt hij uit. Via crowdfunding lukt dat wel, omdat je er mensen bij betrekt die jou willen steunen. Vaak zijn dat al bekenden of gasten van het restaurant of kennissen en familie."

Bram Berende staat zelf al vijf jaar in de keuken van wat nu nog Rantrée heet, maar hij zit vol energie en plannen voor de toekomst van het restaurant. Een toekomst die met zijn twee mede-eigenaren al is uitgestippeld. "We gaan in ieder geval op hoog niveau koken, maar onder de nieuwe naam Four wordt het wel toegankelijker. We willen dat meer mensen naar deze plek komen om te genieten van het eten en natuurlijk van het mooiste uitzicht over Maastricht," vertelt de kersverse ondernemer.
Als alles volgens plan verloopt wordt het restaurant in oktober officieel overgedragen aan de drie ondernemers en op 1 januari 2026 moet het restaurant onder de nieuwe naam Four gaan draaien.

