Doorgaan naar artikel

Sommelier sterrenzaak start wijnbar

Het visrestaurant O wordt vanaf juli een wijnbar. Foto: website Horeca Advies Zuid

Inhoudsopgave

Marc Teuben, sommelier in het met één Michelinster bekroonde restaurant Hoeve de Bies in de Voerstreek opent zijn eigen wijnbar in Maastricht.

Teuben neemt het bekende visrestaurant O in de Rechtstraat in Wyck over. Het restaurant verdwijnt en maakt plaats voor een hippe wijnbar. De 36-jarige Marc hoopt in juli de zaak te openen. De wijnbar krijgt de naam Pas de L'O, wat als je het uitspreekt 'geen water' betekent. De schrijfwijze L'O is een verwijzing naar de naam van het visrestaurant.

Laagdrempelig
"Het is de bedoeling dat het een laagdrempelige wijnbar wordt, waar je zonder reservering kunt binnenlopen voor een lekker glas wijn met wat kleine gerechtjes. De planning is om zeven dagen per week open te zijn," zegt Marc. De nieuwe eigenaar heeft als sommelier veel ervaring opgedaan bij sterrenzaken onder meer bij La Source in Lanaken. Met de komst van Pas de L'O telt de Rechtstraat twee wijnbarren.

Restaurant O stond al enige tijd in de etalage en werd via horecamakelaar Horeca Advies Zuid aangeboden.

Gratis nieuwsbrief, niks meer missen
Wilt u ook van maandag tot en met zaterdag vóór 6.30 uur het laatste nieuws over Maastricht in uw mailbox? Meld u dan gratis aan voor de nieuwbrief van De Nieuwe Ster. Meer dan 20.000 trouwe lezers gingen u al voor. Het enige wat wij van u vragen

Opmerkingen

Laatste Nieuws

Ons nieuws is en blijft altijd gratis als je je inschrijft voor de gratis nieuwsbrief

Er is iets misgegaan. Probeer het later opnieuw

Bedankt voor uw aanmelding. Controleer uw e-mail om de inschrijving af te ronden