Inhoudsopgave
Chefkok Pascal Jalhay is vertrokken bij het nieuwe hotel Van Oys Maastricht Retreat. De Maastrichtenaar, die in verschillende sterrenzaken chefkok was, heeft nog geen jaar bij Van Oys gewerkt. Hij was aangetrokken om restaurant Maes in het kasteeltje te runnen.
Jalhay verkeek zich op het werk dat de opstart van een nieuw restaurant in het luxe hotel Van Oys in de praktijk betekende. Een nieuwe baan heeft Jalhay nog niet. Begin september liet hij op Instagram weten dat hij nog niet weet wat de toekomst brengt, "maar maak je geen zorgen. Ik heb al voor hetere vuren gestaan. Ik wil mijn ervaringen, kennis en enthousiasme gaan overbrengen op de nieuwe generatie koks."

De Maastrichtenaar werd door directeur Marc Alofs vorig jaar aangetrokken. Alofs was toen nog lovend over de komst van de chefkok. “Wij, eigenaars en managementteam, maken er geen geheim van dat van Van Oys Maastricht Retreat ook op het culinaire vlak de lat zeer hoog legt. Alleen het beste is goed genoeg. Om die ambitie te kunnen waarmaken, ben ik op zoek gegaan naar toppers met internationale ervaring die bovendien bereid én in staat zijn om een culinaire invulling te geven aan de Cittaslow-filosofie die als een rode draad doorheen het project loopt."
Het is de tweede sterrenkok die afhaakt bij Van Oys. Voor de start van het hotel met twee restaurants, werd Jacob Jan Boerma aangetrokken, maar die trok zich nog voor de opening van Van Oys terug na onenigheid met de eigenaren. Volgens Boerma waren de voorwaarden om de restaurants te kunnen runnen niet realistisch. Hij zou een te hoge huur moeten betalen en een te hoog bedrag van de winst moeten afdragen aan de Maastrichtse gebroeders Maes, eigenaren van het hotel in Oost-Maarland.
Na het afhaken van Boerma werd de chef van Kasteel Wittem, Guido Braeken aangenomen. Hij runt restaurant Create in de nieuwbouw van Van Oys.
Jalhay wordt in de keuken opgevolgd door Raymond Remmen die al in het restaurant werkt. Hij is afkomstig van Chateau Neercanne.

Open-minded
Jalhay is een geboren en getogen Limburger. Zijn leerschool heeft hij in Maastricht doorlopen, opgebloeid is hij in Amsterdam om vervolgens internationaal door te breken. Alofs: "Ik kende Pascal enkel van horen zeggen, als jongste 2-sterrenchef van Nederland. Tijdens onze gesprekken ben ik onder de indruk gekomen van zijn grote en veelzijdige vakkennis en heb hem leren kennen en waarderen als een sterke en warme persoonlijkheid, open-minded, bescheiden én zeer integer."


