Inhoudsopgave
Tweesterrenchef Hans van Wolde heeft woensdagmiddag in Boekhandel Dominicanen het eerste exemplaar van het kookboek Recepten uit een warm hart in ontvangst genomen. Het boek, met meer dan 70 recepten van Jef van Heusden, is verschenen ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het Toon Hermans Huis Maastricht.
Elke tweede dinsdag van de maand verzorgt de kok van het Toon Hermans Huis Maastricht, Jef van Heusden, een kookworkshop voor mensen die te maken hebben met kanker. Zijn 70 favoriete recepten zijn nu gebundeld in het kookboek Recepten uit een warm hart. Ook geeft de kok persoonlijke kooktips. “We laten zien dat dat vers eten bereiden niet moeilijk en tijdrovend hoeft te zijn en de gezondheid ten goede komt, want voeding kan een positieve preventieve functie hebben", zegt Jef. "De kracht van onze kookworkshops is het samen genieten van mooie avonden, lekker eten en blije gezichten. Daar doe ik het allemaal voor.”

In het kookboek zijn ook de ervaringen van deelnemers aan de kookworkshop opgenomen. Een deelnemer vertelt: “Uiteindelijk zitten we allemaal in dezelfde mallemolen. Iedereen heeft zijn portie gehad en al die tijd ben je met jezelf bezig geweest. Daarom is samen koken voor mij zo belangrijk. Je hoeft het niet over de ziekte te hebben, want we hebben het allemaal."
Het 120 pagina's tellende kookboek is rijk geïllustreerd met foto’s en tekeningen en kost 19,95 euro. Te bestellen via de webshop op de website van het Toon Hermans Huis. De opbrengst komt ten goede aan het Toon Hermans Huis Maastricht.





Foto's: Luc Hommes


