Doorgaan naar artikel

Motie horeca Intratuin ingetrokken

Paul en Mark Smeets, eigenaren van Intratuin in Maastricht.

Inhoudsopgave

De gemeenteraad heeft dinsdagavond geen beslissing genomen over de motie om meer horeca toe te staan bij Intratuin in Heugem. De motie van Jos Gorren van SAB, werd door hem ingetrokken, omdat er op het laatste moment onvoldoende steun voor was.

Norm
Jos Gorren in een toelichting: "De afgelopen vijf dagen heb ik in een achtbaan gezeten. Partijen die me vroegen zaken in de motie op te nemen en die mij hun steun gaven, maar die op het laatste moment introkken. Dat heeft mij en de mede-indieners doen besluiten om de motie aan te houden tot bespreking in de horecanota," aldus Gorren.

Horeca
In de oorspronkelijke motie werd aangedrongen om de norm van 500 vierkante meter horeca in winkelcentra gelegen op bedrijventerrein los te laten en in plaats hiervan een andere norm te hanteren nl. 5% ondergeschikte horeca toe te staan voor bedrijven tot 10.000 vierkante meter winkelvloeroppervlakte van een gebouw. En om 8 procent ondergeschikte horeca toe te staan voor bedrijven die groter zijn dan 10.000 vierkante meter.

Juridisch
Stadsadvocaat Paulussen had in een door de gemeente aangevraagd spoedadvies al uitstel van de motie bepleit om Intratuin Heugem extra horecameters toe te staan. Volgens  de advocaten is niet duidelijk of de motie juridisch standhoudt. Er zou sprake kunnen zijn van willekeur, onevenredigheid en van onzorgvuldig beleid. Voor een rechter zou de gemeente daarmee onderuit kunnen gaan, als bijvoorbeeld concurrenten een beroep doen op het gelijkheidsbeginsel.

Haalbaarheid
De ingetrokken motie werd mede ondertekend door Jos Gorren van SAB en werd gesteund door het CDA, Maastricht van Nu, GroenLinks en de Liberale Partij Maastricht.

Lees ook:

BRO: Meer horeca Intratuin gevaarlijk voor binnenstad

Intratuin: Politiek botst met Centrummanagement

Stadsadvocaat Paulussen: Stel motie Intratuin uit

Laatste Nieuws

Ons nieuws is en blijft altijd gratis als je je inschrijft voor de gratis nieuwsbrief

Er is iets misgegaan. Probeer het later opnieuw

Bedankt voor uw aanmelding. Controleer uw e-mail om de inschrijving af te ronden