Doorgaan naar artikel

Vroendaal zegt nee, met een komma

Bewoners van de wijk Vroendaal overhandigden wethouder Bastiaens een petitie tegen het massale bouwplan.

Inhoudsopgave

Wethouder Frans Bastiaens, heeft voorafgaand aan de raadsvergadering dinsdagavond een petitie met 421 handtekeningen in ontvangst genomen van bewoners uit de wijk Vroendaal. De bewoners maken bezwaar tegen het massale woningbouwplan op het terrein van voormalige autosloperij Remmers.

Petitie
De bewoners gebruikten de gelegenheid om nogmaals hun belangrijkste bezwaren tegen het bouwplan in Vroendaal naar voren te brengen. In mei namen de bewoners het initiatief voor de petitie. Ze willen daarmee bereiken dat de gemeente afziet van het massale bouwplan. Ook willen ze dat de gemeente samen met de bewoners zoekt naar een voor alle betrokkenen aanvaardbaar bouwplan.

Massale bouwplan
Woordvoerder D. van Gemert van de bewoners benadrukte dat de buurt voor woningbouw is, maar niet voor het massale bouwplan dat nu voor ligt. We zijn tegen, maar met een komma erachter. Kleine appartementen, met amper ruimte voor balkons, auto's die door smalle speelstraten moeten. Het past gewoon niet op die plek," aldus Van Gemert. Hij drong bij de wethouder nogmaals aan op een gesprek. De wethouder wil dat gesprek aangaan maar zei er meteen bij dat in Maastricht de gemeenteraad opdracht heeft gegeven dat in ieder bouwplan minimaal 60% betaalbare woningen moeten komen. "Dat geldt voor elke buurt, dus ook voor Vroendaal," aldus de wethouder.

Laatste Nieuws

Ons nieuws is en blijft altijd gratis als je je inschrijft voor de gratis nieuwsbrief

Er is iets misgegaan. Probeer het later opnieuw

Bedankt voor uw aanmelding. Controleer uw e-mail om de inschrijving af te ronden