Doorgaan naar artikel

Bedenker Winterland overleden

Johan Ropers.

Inhoudsopgave

De grondlegger van Winterland in Maastricht, Johan Ropers, is overleden. De Apeldoornse kermisexploitant was al geruime tijd ziek. Hij overleed op 67-jarige leeftijd. Ropers woonde in Lanaken.

Weddenschap
Ropers stond in 1999 aan de wieg van Winterland. Het is nu bijna niet meer voor te stellen maar rond 2000 was er in de wintermaanden in de stad niets te doen en waren er nauwelijks toeristen. De toenmalige wethouder Raymond Leenders droomde van een ijsbaan op het Vrijthof in de maand december. Leenders ging er zelfs een weddenschap mee aan met Ropers om dit voor elkaar te krijgen. Het lukte Ropers de ijsbaan te realiseren. Dat vormde de start van een succesvol winterevent.

Publiekstrekker
Het evenement met schaatsen op het Vrijthof werd omgedoopt tot Winterland Maastricht. Het evenement, tegenwoordig Magisch Maastricht, is nu de grootste publiekstrekker in december voor de regio.

Johan Ropers had zelf jarenlang een vaste ijskraam en oliebollenkraam op het Vrijthof en op de Markt. De ondernemer leed aan de ziekte ALS.

Laatste Nieuws

Ons nieuws is en blijft altijd gratis als je je inschrijft voor de gratis nieuwsbrief

Er is iets misgegaan. Probeer het later opnieuw

Bedankt voor uw aanmelding. Controleer uw e-mail om de inschrijving af te ronden