Inhoudsopgave
Café Sjiek is opgenomen in de meest recente Michelingids. Geen ster, geen Bib Gourmand, maar 'gewoon' een eervolle vermelding. De Maastrichtse restaurants Haricot en WY kregen al eerder zo'n vermelding.
"Café Sjiek is al sinds 1982 de ‘huiskamer’ van Maastrichtse lekkerbekken. Ze komen er voor de bruisende sfeer, het leuke terras en een gezellige babbel met de buren aan de eettoog. Café Sjiek is zeer Frans op z’n Limburgs – op de ruime kaart is zelfs plaats voor lokaal dialect – en dat vertaalt zich ook naar het bord. Een krabcocktail die gepimpt wordt met avocado en schuim van jalapeño, een rijke videe met grotchampignons, krokante millefeuille met banketbakkersroom en framboos: dit is het soort herkenbare keuken waar je maar niet genoeg van krijgt. Zo genereus! Maak wel dat u op tijd komt, want reserveren is niet mogelijk", zo staat op de Michelin-site.

„De inspecteurs van de Michelin Gids zijn het hele jaar door op pad om naar de beste restaurants te speuren. Wat zou het zonde zijn om hun nieuwste ontdekkingen geheim te houden! Daarom hebben ze beslist hun nieuwste vondsten met u te delen”, schrijft Michelin.
Geen sterrenambitie
Café Sjiek kwam begin dit jaar in handen van Wouter Houten en Luca Zeegers. Ze namen het beroemde café over van Robin en Yvonne Berben, die het 42 jaar in eigendom hadden. De nieuwe eigenaren willen "de balans creëren tussen Franse bistro en Limburgs café en waar je nog steeds zonder reserveren kunt binnenlopen." Voor Café Sjiek is de vermelding een mooi compliment, al is het niet de ambitie van de zaak om een Michelin-ster te veroveren.
Wouter Houten en Luca Zeegers hadden en hebben nog steeds het restaurant Prix de Rome. De chef-kok van Prix de Rome heeft ook invloed op de keuken van Café Sjiek. De vermelding op de website wil niet per se zeggen dat de genoemde restaurants ook in de prijzen gaan vallen. Maar het is natuurkijk wel een opmaat naar meer.

