Doorgaan naar artikel

College: "Verrast over bericht Bonbonnière"

Inhoudsopgave

Het stadsbestuur heeft met verbazing kennis genomen van het perscommuniqué van Landmark - een initiatief van Gaston Verjans en Nienke Cliteur - om na jaren voorbereiding te stoppen met hun plan voor de Bonbonnière.

In afwachting
Burgemeester Wim Hillenaar: "Ons college is verbaasd over deze stap. In oktober hebben wij uw raad laten weten dat wij ruimtelijk-fysiek principemedewerking kunnen verlenen aan het aangepaste initiatiefplan. Voor wat betreft de financiële-juridische component lag er een duidelijke opdracht voor Landmark om de haalbaarheid van het plan aan te tonen en te onderbouwen middels stukken. Sindsdien waren we in afwachting van de gevraagde stukken (waaronder een ondertekende anterieure overeenkomst, vastgelegde afspraken tussen Heineken en Landmark én afspraken over de beëindiging van het erfpachtrecht van de winkelruimte)."

Media
"Dat wij het genomen besluit nu niet rechtstreeks, maar uit de media dienen te vernemen, waarbij ons onvoldoende duidelijkheid en een gebrek aan verantwoordelijkheid wordt verweten, doet geen recht aan het zorgvuldige en langjarige proces dat wij met Landmark en Heineken hebben gevoerd. Tot weemaal toe heeft ons college besloten de intentieovereenkomst te verlengen om partijen afdoende tijd te geven", schrift Hillenaar in een brief aan de raad.

Terug geven
De burgemeester: "Uiteraard zullen wij de toelichting van Landmark en de implicaties ervan preciezer bekijken. Onze inspanningen blijven erop gericht de Bonbonnière middels een kwalitatieve invulling terug te geven aan de stad. Wij zullen u als vanzelfsprekend informeren over de te nemen vervolgstappen."

Stekker uit plan la Bonbonnière
Het initiatief van Gaston Verjans en Nienke Cliteur onder de noemer Landmark Maastricht om de Bonbonnière nieuw leven in te blazen is van de baan. Landmark vindt dat gemeente (eigenaar) en Heineken (pachter) veel meer verantwoordelijkheid moeten nemen voor de Bonbonnière. Ze zouden veel meer aan het historische pand moeten
Plan voor hotelsuites, skybar en meer horeca in de Bonbonnière
Het bedrijf Landmark Maastricht heeft plannen om in de leegstaande Bonbonnière 7 hotelsuites, een skybar op het dak van de huidige toneeltoren en meer horeca te realiseren. Het plan ligt bij de gemeente. De Bonbonnière staat al vijf jaar leeg.
Gratis nieuwsbrief, niks meer missen
Wilt u ook van maandag tot en met zaterdag vóór 6.30 uur het laatste nieuws over Maastricht in uw mailbox? Meld u dan gratis aan voor de nieuwbrief van De Nieuwe Ster. Meer dan 20.000 trouwe lezers gingen u al voor. Het enige wat wij van u vragen
Achteraf: 15 miljoen Middenzaal beter naar Bonbonnière?
Hoe moeilijk kan het zijn om een Middenzaal (250-400 plaatsen) te realiseren in Maastricht? Het antwoord: verdomd moeilijk. Letterlijk al tientallen jaren is de stad bezig een Middenzaal te realiseren. Na sloop van de Staarzaal in 1997, is de stad eigenlijk al heel lang op zoek naar een nieuwe middenzaal.

Opmerkingen

Laatste Nieuws

Ons nieuws is en blijft altijd gratis als je je inschrijft voor de gratis nieuwsbrief

Er is iets misgegaan. Probeer het later opnieuw

Bedankt voor uw aanmelding. Controleer uw e-mail om de inschrijving af te ronden