Inhoudsopgave
De ambachtelijke Maastrichtse kaashandel Mitchel Sauer is met zijn Geulhemmer Grottenkaas in de prijzen gevallen. De kaas won zilver op de 37e World Cheese Awards (WCA) in het Zwitserse Bern.
De kaas scoorde de zilveren medaille in de categorie Semi-hard washed-rind cows milk cheese. Er waren dit jaar een recordaantal van maar liefst 5.244 inzendingen uit 46 landen. Dat de kaas van Mitchel Sauer zich daartussen wist te onderscheiden, onderstreept de uitzonderlijke kwaliteit van dit Limburgs kwaliteitsproduct.
Rijping in mergelgroeve
De Geulhemmer Grottenkaas is een halfzachte Limburgse kaas die rijpt in de grotten van de Geulhemmergroeve. De constante temperatuur en hoge luchtvochtigheid in deze voormalige mergelgroeve bieden de ideale omstandigheden voor het rijpingsproces. Hierdoor ontwikkelt de kaas een volle, romige smaak, die wegsmelt op de tong.

Deze internationale erkenning bevestigt dat Limburg niet alleen een rijke kaasmakerstraditie heeft, maar ook vernieuwend en van wereldniveau kan zijn. Ambachtelijke kaashandel Mitchel Sauer laat zien dat traditionele rijpingsmethoden en moderne kwaliteit hand en hand kunnen gaan.
Kaashandel Mitchel Sauer is te vinden op de Markt in Maastricht.