Doorgaan naar artikel

Problemen Co-Med stapelen zich op

De drie oprichters van Co-Med.

Inhoudsopgave

Het Maastrichtse zorgbedrijf Co-Med is dieper in de problemen gekomen nu de vier grootste zorgverzekeraars de samenwerking hebben opgeschort. Het gaat om CZ, VGZ, Menzis en Zilveren Kruis.

Continuïteit
Eerder deze week trokken de zorgverzekeraars een grens en werd Co-Med in gebreke gesteld. Op basis van de daarop ontvangen reactie hebben zorgverzekeraars de conclusie getrokken dat Co-Med de continuïteit van goede zorg niet kan garanderen. Co-Med runt op commerciële basis huisartsenpraktijken in het land. Het bedrijf, met het hoofdkantoor in Maastricht heeft hier geen praktijken en dat betekent dat de patiëntenzorg hier niet in gevaar is.

Betalingen
Co-Med kreeg deze week van de vier zorgverzekeraars een ultimatum. Op korte termijn moesten er garanties komen hoe de huisartsenketen de continuïteit van goede zorg kon garanderen. Co-Med is gesommeerd om per praktijk inzicht te geven in de actuele bezetting en roosters voor de komende vier weken, het spoedprotocol en de waarneming gedurende de avond, weekend en de nacht. Op basis van de aangeleverde informatie hebben niet alleen CZ, VGZ, Menzis en Zilveren Kruis, maar ook alle andere zorgverzekeraars de stap gezet om hun overeenkomst op te schorten. Dit maakt het mogelijk om ook de betalingen aan Co-Med op te schorten.

Dat betekent dat er bij Co-Med geen inkomsten meer zijn. De problemen bij het bedrijf worden daarmee alleen maar groter. Eerder ging al het call-center van C0-Med failliet.

Laatste Nieuws

Ons nieuws is en blijft altijd gratis als je je inschrijft voor de gratis nieuwsbrief

Er is iets misgegaan. Probeer het later opnieuw

Bedankt voor uw aanmelding. Controleer uw e-mail om de inschrijving af te ronden