Doorgaan naar artikel

De Nieuwe Ster breidt uit met papieren krant

Vanaf augustus verschijnt in Maastricht een nieuwe krant.

Inhoudsopgave

Mooi nieuws voor u als lezer van De Nieuwe Ster! We gaan uitbreiden. Naast de digitale krant verschijnt vanaf 21 augustus de papieren versie van De Nieuwe Ster. De maandelijkse krant staat vol met interviews, reportages, historische verhalen, puzzels en de achtergronden bij het nieuws.

Abonnees
Ruim drie maanden na de start van de digitale krant is het abonneebestand gestegen naar bijna 8.000 en daar komen dagelijks gemiddeld vijftig abonnees bij. Zes dagen per week ontvangen deze abonnees de digitale nieuwsbrief in hun mailbox met gratis nieuws. En dat blijft zo. Onze belofte is dat al het nieuws dat we brengen voor iedereen gratis toegankelijk moet zijn. Dat geldt straks ook voor de papieren krant.

Aanvulling
Uitgever Maurice Ubags: "We denken dat de lancering van een papieren krant een mooie aanvulling is op de digitale krant. Voor het dagelijkse, gratis nieuws over Maastricht is er de website waar 7 dagen per week 24 uur per dag het Maastrichtse nieuws te vinden is. De papieren krant is vooral bedoeld voor de langere interviews, reportages en achtergrondverhalen. We besteden aandacht aan de historie van Maastricht, cultuur, horeca en evenementen. En omdat we weten dat veel Maastrichtenaren graag puzzelen, plaatsen we elke maand een of meerdere populaire puzzels in de krant," aldus Ubags.

De Nieuwe Ster print krijgt een frisse en herkenbare uitstraling.

Distributiepunten
Hoofdredacteur Peter Eberson geeft meer toelichting op het nieuwe initiatief. "De gratis krant krijgt een oplage van 25.000 exemplaren en verschijnt maandelijks. In 2024 betekent dit nog 5 uitgaves in augustus, september, oktober, november en december. De krant wordt via een netwerk van meer dan 100 distributiepunten in de stad verspreid. Daar is de krant gratis op te halen. We hebben de distributie zo geregeld dat de krant af te halen is op plekken waar de Maastrichtenaar minimaal één keer per week komt. Denk hierbij aan supermarkten, de bakker, winkelcentra, de bibliotheken, stadhuis en horeca. In sommige wijken wordt de krant huis-aan-huis bezorgd. Winkeliers die het interessant vinden om de krant te verspreiden mogen zich bij ons melden. Het zorgt voor extra mensen in de winkel die de krant komen halen, is onze verwachting."

Behoefte
Uitgever Maurice Ubags denkt dat er behoefte is aan een hybride model waarbij gratis nieuws online en via print onder hetzelfde merk wordt aangeboden. "Op dit moment zijn er in Maastricht bijna geen gedrukte bladen meer. Er is in Maastricht geen huis-aan-huisblad meer, het maandelijkse City Magazine is gestopt en de cultuurgids Week in Week uit in print bestaat ook niet meer. Dat is vreemd als je bedenkt dat uit het Media-Onderzoek dat de gemeente regelmatig laat uitvoeren blijkt dat de inwoner graag via print geïnformeerd wil worden. We willen met de papieren versie van De Nieuwe Ster ervoor zorgen dat de Maastrichtenaar goed geïnformeerd wordt en dat helemaal gratis," zegt de uitgever.

De Nieuwe Ster wordt gemaakt door een team van drie journalisten; Maurice van der Linden, Peter Eberson en Maurice Ubags. De redactie krijgt daarbij ondersteuning van free-lance journalisten en fotografen en vaste columnisten. Sinds mei is het team ook aangevuld met accountmanager sales Maarten Goes. Interesse om als eerste te adverteren in de nieuwe krant? Al onze gegevens vindt u HIER

Laatste Nieuws

Ons nieuws is en blijft altijd gratis als je je inschrijft voor de gratis nieuwsbrief

Er is iets misgegaan. Probeer het later opnieuw

Bedankt voor uw aanmelding. Controleer uw e-mail om de inschrijving af te ronden