Doorgaan naar artikel

Grootste parkeerplek van de stad geopend

De parkeergarage is een tijdelijke oplossing voor de duur van zeven jaar. Foto Aron Nijs

Inhoudsopgave

De tijdelijke parkeergarage Frontenpark is geopend. Daarmee is de parkeercapaciteit uitgebreid naar 1308 plaatsen. Het is de grootste parkeerlocatie van de stad.

Strategisch
"Als mobiliteitspartner van de stad, hebben we dit project in onze thuisstad Maastricht graag op ons genomen,” licht Maxime Vissers van Q-Park Nederland, toe. Frontenpark is strategisch gelegen aan het eind van de Noorderbrug, aan rand van de stad. Op verzoek van de gemeente, via Belvédère WOM, is de capaciteit flink verhoogd om de parkeerdruk aan te kunnen. Voor de afronding van de laatste fase van het Sphinxkwartier zal het gelijknamige parkeerterrein, dat tegenover Q-Park Frontenpark ligt, in de toekomst gesloten worden."

Wethouder John Aarts (rechts) verrichtte de officiële opening.

Laadpalen
De nieuwe parkeergarage heeft op het dak 400 zonnepanelen en een 60 kW batterij is bij het gebouw geïnstalleerd, waardoor de parkeergarage in principe volledig in z’n eigen energievoorziening voor verlichting, ventilatie, apparatuur én de zes laadpalen kan voorzien. Vissers: “Wij zouden graag meer laadpalen installeren, maar daarvoor ontbreekt vooralsnog de capaciteit op het stroomnet. Zodra mogelijk, breiden we de laadmogelijkheden verder uit.”

Woningbouw
De parkeergarage is een tijdelijke oplossing voor zeven jaar. In de komende zeven jaar staat op het tegenoverliggende Sphinx-terrein de bouw een ondergrondse parkeergarage met bovenliggende woningbouw gepland. Dat is de reden om tijdelijk extra capaciteit te bouwen.

Het parkeertarief is met 1,50 euro per 32 minuten en maximaal 16 euro per dag, gunstiger dan de tarieven in het centrum.

Laatste Nieuws

Ons nieuws is en blijft altijd gratis als je je inschrijft voor de gratis nieuwsbrief

Er is iets misgegaan. Probeer het later opnieuw

Bedankt voor uw aanmelding. Controleer uw e-mail om de inschrijving af te ronden