Doorgaan naar artikel

Internationale waardering Sevagram Maastricht

Licht en Liefde in Maastricht (Beeld: Sevagram)

Inhoudsopgave

De Maastrichtse locaties van Sevagram zijn voorgedragen voor Officiële Internationale Mensgerichte Zorg Certificering. 

Planetree Nederland heeft woensdagochtend haar bevindingen en aanbevelingen teruggekoppeld aan de Raad van Bestuur, de directie en het Planetree team van Sevagram. De Maastrichtse locaties van Sevagram worden aan de commissie van Planetree International voorgedragen voor een Officiële Internationale Mensgerichte Zorg Certificering. 

Om welke locaties gaat het?  
Het betreft de locaties Scharwyerveld, Campagne en Licht&Liefde én Zorg Thuis in de aanleunwoningen. Zij hebben allen voor het eerst een Planetree Audit meegemaakt. Begin juli zijn er door Planetree Nederland 150 uitgebreide groepsinterviews gevoerd met medewerkers, cliënten, naasten en vrijwilligers. Ook zijn er zogenoemde visitaties geweest, waarbij een delegatie van Planetree Nederland  de  locaties heeft bezocht. 

Chapeau!  
Pim Steerneman, voorzitter Raad van Bestuur Sevagram: “Een groot compliment voor iedereen -medewerkers en vrijwilligers- voor al hun inspanningen. Dank ook aan de cliënten en familie voor hun constructieve input. Iedereen heeft keihard gewerkt en een prachtig resultaat gehaald. Bedenk daarbij ook dat de Maastrichtse locaties van Sevagram een roerige tijd hebben gehad. Sinds 2020 maken zij deel van de Sevagram-organisatie die al langer werkt volgens de strenge kwaliteitseisen van Planetree. Sindsdien hebben de locaties twee jaar Covid en een waterramp te verwerken gehad. Een groot compliment is daarom extra op z’n plaats. We zijn dan ook heel trots op de inzet van onze Maastrichtse locaties en de Zorg Thuis. Chapeau!“

In september krijgt Sevagram vanuit de Verenigde Staten de officiële uitslag nadat het International DesignationCommittee de voordracht heeft goedgekeurd. 

Meer lezen over Planetree? Kijk dan op Planetree | Sevagram en op Home - Planetree.

Laatste Nieuws

Ons nieuws is en blijft altijd gratis als je je inschrijft voor de gratis nieuwsbrief

Er is iets misgegaan. Probeer het later opnieuw

Bedankt voor uw aanmelding. Controleer uw e-mail om de inschrijving af te ronden