Doorgaan naar artikel

Winterjassen: Manon Machiels Libelle STER 2024

Manon Machiels bij de Kledingbank in Maastricht. Beeld: Youtube

Inhoudsopgave

Manon Machiels uit Maastricht is de Libelle STER 2024 geworden. Dit jaar kon gekozen worden uit tien vrouwen die zich inzetten voor armoede. Ruim 2300 lezeressen stemden via Libelle.nl op hun favoriet.

Manon Michiels zamelde met haar stichting Samen voor Maastricht! onder de naam ‘Geef een jas, verwarm een hart’ binnen een maand ruim 35.000 warme jassen in voor mensen in Limburg. L1 ondersteunde de actie publicitair. “De naam dekt goed de lading, want het is niet alleen een jas die je geeft. Het is steun die je biedt aan iemand die het nodig heeft”, zo zegt Manon tegen Libelle.

Kou
In Limburg zijn de armoedecijfers hoog. Manon Michiels tegen het vrouwenblad: “Meer dan honderdduizend mensen leven onder de armoedegrens, soms zichtbaar en soms ook niet. Via de hulpverleningsinstanties waarmee we samenwerken, weten we bij wie we moeten zijn. Uit de cijfers blijkt ook dat hier in het zuiden 18.500 kinderen in armoede opgroeien. Vreselijk! Je moet er toch niet aan denken dat die hummeltjes in de winter onder een dekentje zitten, omdat er geen geld is voor de stookkosten. Laatst kreeg ik een mailtje: ‘Zonder uw jas had ik nu in de kou gezeten’. Ik ben zo blij dat ik dit kan doen en hoop dat we de actie volgend jaar weer kunnen organiseren, net zo lang tot het niet meer nodig is.”

Laatste Nieuws

Ons nieuws is en blijft altijd gratis als je je inschrijft voor de gratis nieuwsbrief

Er is iets misgegaan. Probeer het later opnieuw

Bedankt voor uw aanmelding. Controleer uw e-mail om de inschrijving af te ronden