Inhoudsopgave
Na de overname van hotel Derlon door Pierre Rieu, wordt er in hard tempo gewerkt om een bijna compleet nieuw team neer te zetten, dat het hotel weer op de kaart moet zetten. Ook de inrichting gaat onder leiding van Rieu volledig op de schop.
De zoon van André heeft inmiddels twee ervaren horecamensen binnengehaald, die de dagelijkse leiding van het hotel op zich nemen. Rob en Mildred Heuts, gepokt en gemazeld in de hotellerie, zijn sinds afgelopen maand de hotelmanagers van Derlon. Voor Rob is Derlon geen onbekend terrein. Hij werkte in het verleden al als general manager in het hotel. Pierre Rieu is bijzonder blij met het binnenhalen van Rob en Mildred. "Rob kent de weg in Derlon goed. Ik ken ze allebei heel goed en ze vormen nu de steunpilaren van het nieuwe team. Gastvrijheid zit in hun dna, niet aangeleerd, maar aangeboren."
Ook Mildred heeft haar sporen in de hotellerie verdiend. Ze werkte onder meer voor Château St. Gerlach, Kruisherenhotel, Carbon Hotel Genk en Designhotel Maastricht. Samen was het paar ook drie jaar uitbater van een Chambres D'hotes in de Franse Provence.
Door de komst van Rob en Mildred moest Jacqueline Verhagen, die net twee maanden manager was in Derlon, op zoek naar een andere baan. Zij is nu hotelmanager bij het nieuwe hotel Maison Maastricht in de Boschstraat.

Bij Derlon op het Onze Lieve Vrouweplein, wordt intussen druk gewerkt aan het nieuwe Derlon. De komende maanden gaat het hotel op de schop en worden alle kamers gerenoveerd. Voor Rieu een mooie kans om zijn eigen stempel te drukken op het hotel. Rieu zoekt ook nieuw personeel om te bouwen aan een nieuw hoofdstuk van het hotel. De werving voor onder meer mensen in de bediening, housekeeping, receptie en keuken is inmiddels in volle gang. Het nieuwe team wordt door Rob en Mildred begeleid en de medewerkers krijgen ook een lesje in de Maastrichtse taal. "Een stökske vlaoj, moeten ze op zijn minst kunnen", zegt Rieu.

