Doorgaan naar artikel

Stilstaand fietsen voor kankeronderzoek

Illustratiebeeld

Inhoudsopgave

Door IJsbrand van Lambalgen

Spin2BeatCancer organiseert in samenwerking met Students Fight Cancer Maastricht en UM Sports op dinsdag 18 juni het allereerste spinning evenement om geld in te zamelen voor het Kankeronderzoeksfonds Limburg. De opbrengst van de actie gaat rechtstreeks naar dit fonds.

De organisatie wil deelnemers een “energieke en inspirerende omgeving” bieden om een goed doel te ondersteunen. “Bij spinning span je je 1 of 2 uur behoorlijk in en moet je afzien”, zegt Marcel Bourgonje, Senior Fondsenwerver van Kankeronderzoekfonds Limburg.

Wat meespeelde bij de keuze om een spinning evenement te organiseren zijn de gezondheidsvoordelen die fietsen biedt: “Fietsen en bewegen is goed voor zowel de geestelijke als de lichamelijke gezondheid”, zegt Marcel. Volgens het Wereld Kanker Onderzoek Fonds verkleint fietsen zelfs het risico op kanker.

Marcel liet weten dat 40% van de beschikbare plaatsen al vergeven zijn, en dat de campagne al meer dan de helft van het streefbedrag heeft opgehaald.

Er worden twee blokken van 45 minuten georganiseerd, waar 34 personen per blok deel aan kunnen nemen. Deelnemen aan een blok kost €10. Inschrijven kan via deze link.

Laatste Nieuws

Ons nieuws is en blijft altijd gratis als je je inschrijft voor de gratis nieuwsbrief

Er is iets misgegaan. Probeer het later opnieuw

Bedankt voor uw aanmelding. Controleer uw e-mail om de inschrijving af te ronden