Doorgaan naar artikel

Veel wilde zwijnen in stad: klap, schreeuw, maar ren niet weg!

Wilde zwijnen rukken op, wachten op incidenten.

Inhoudsopgave

De gemeente Maastricht meldt dat meerdere inwoners wilde zwijnen hebben gezien vlakbij de bebouwde kom van Maastricht. In Amby zagen inwoners een zeug met biggen. De gemeente kreeg ook meldingen binnen van wilde zwijnen bij Itteren, Borgharen, de Ambyerheide, in het groen tussen Amby/Scharn en Berg en Terblijt, bij Jekerdal en op de Sint Pietersberg.

Meldingen
Wilde zwijnen leven in bijna alle natuurgebieden rondom Maastricht. Maar de stad breidt zich uit en we komen steeds dichter bij die gebieden. Dit zorgt ervoor dat de gemeente steeds vaker meldingen krijgt van wilde zwijnen vlakbij de bebouwde kom. 

Hekken
"We hebben waarschuwingsborden neergezet waar dat nodig is. Ook hebben we hekken geplaatst om inwoners te beschermen. We hebben informatiebrieven gestuurd naar inwoners die vlakbij gebieden wonen waar wilde zwijnen leven", schrijft de gemeente.

 Als u een wild zwijn tegenkomt
Let erop dat u wilde zwijnen kunt tegenkomen aan de rand van Maastricht en de natuurgebieden om de stad heen. Ziet u een wild zwijn dat niet naar u toe komt? Houd afstand en loop rustig weg.

Komt een wild zwijn op u af? Volg deze tips.
Klap in uw handen.
Steek uw armen in de lucht en maak uzelf groot.
Maak hard geluid door te schreeuwen.
Verstop u ergens achter, in of op (auto, hek of boom). Wilde zwijnen zien slecht.
Ren niet weg; wilde zwijnen zijn erg snel.
Ga niet op de grond zitten of liggen; het dier kan dan aanvallen.
Loop rustig weg wanneer dit kan.

Jager schiet wild zwijn in Waldeckpark
Een wild zwijn heeft vannacht en vanochtend rond gelopen in het Waldeckpark. Het beest werd gisteravond al gesignaleerd. Het duurde tot vanochtend voor politie het park afsloot voor alle publiek en enkele jagers in actie kwamen. Omstreeks 12.00 uur werd het dier doodgeschoten.
In 1947 drijfjacht op zwijnen in stadspark
Anno 2024 zorgt het doodschieten van één wild zwijn in het Waldeckpark voor tweespalt in de stad en kritische vragen van de Partij voor de Dieren. Was dit nu nodig? Dat ene zwijn werd landelijk nieuws. In 1947 drong een rotte zwijnen het stadspark binnen. Dat leidde meteen tot een

Laatste Nieuws

Ons nieuws is en blijft altijd gratis als je je inschrijft voor de gratis nieuwsbrief

Er is iets misgegaan. Probeer het later opnieuw

Bedankt voor uw aanmelding. Controleer uw e-mail om de inschrijving af te ronden