Doorgaan naar artikel

Deborah de Haas exposeert bij Artichoque Art Gallery

Foto: Stills uit de documentaire Claiming to be the Original – Zorba Huisman

Inhoudsopgave

De Limburgse kunstenares Deborah de Haas heeft vanaf zaterdag 15 juni tot en met zaterdag 3 augustus een expositie in Artichoque Art Gallery in de Bredestraat. De voormalig concertgitariste creëert met haar verfijnde motoriek en gevoel voor humor schilderijen en tekeningen.

Creativiteit
De tentoonstelling ‘Oud en Nieuw’ toont voornamelijk nieuw werk van De Haas aangevuld met een speciale selectie van haar oudere werk. Deborah de Haas, dochter van de bekende kunstenaar Aad de Haas (1920-1972), verkent voortdurend nieuwe materialen en oppervlakken om haar creativiteit tot uiting te brengen. Van olieverf op doek tot acrylverf op hout en van potlood op vellen papier tot zelfgemaakte verf op panelen.

Talent
Rode draad in haar werk is haar verleden als concertgitariste, opgeleid aan het Conservatorium in Maastricht. Aan deze carrière kwam op jonge leeftijd tot haar verdriet een einde vanwege een chronische blessure aan haar handen. Na een korte periode van rouw is ze in 1995 begonnen met schilderen en heeft ze sindsdien haar culturele en artistieke talent in beeldende kunst tot uiting kunnen brengen. Haar liefde voor muziek is echter nog altijd terug te vinden in haar werk. Als je goed kijkt vind je in de tekeningen en schilderijen elementen terug als muzieknoten, akkoorden en onderdelen van muziekinstrumenten.

Foto: Stills uit de documentaire Claiming to be the Original – Zorba Huisman

Oud en Nieuw
De expositie Oud en Nieuw presenteert tekeningen en schilderijen in alle kleuren en formaten. Een voorbeeld van haar nieuwe werk is een selectie van 18 kleine schilderijtjes van elk 9 cm bij 6 cm. Zonder naam, maar wel genummerd. Ook hier komen steeds weer elementen uit de muziek terug. Daartegenover staan 5 grotere schilderijen, waarvan één fors en donker kunstwerk van het formaat 1.60m bij 1.20m. De contrasten zijn groot. Oud en nieuw. Groot en klein. Donker en kleurrijk. Maar met een ding gemeen: ontstaan uit een passie en een roeping waar Deborah de Haas als dochter van een kunstenaar mee geboren is.

De expositie Oud en Nieuw loopt tot en met 3 augustus en is in het openingsweekend ook op zondag te bezoeken. De officiële opening vindt plaats op 15 juni om 16.00 uur. Entree is gratis, gelieve van tevoren per email aan te melden via info@artichoque.nl. Meer informatie over Artichoque Art Gallery vindt u hier.

Laatste Nieuws

Ons nieuws is en blijft altijd gratis als je je inschrijft voor de gratis nieuwsbrief

Er is iets misgegaan. Probeer het later opnieuw

Bedankt voor uw aanmelding. Controleer uw e-mail om de inschrijving af te ronden