Doorgaan naar artikel

In conflict nuance als eerste gesneuveld

Vredige madeliefjes, decor voor volhardend protest. Foto: IJsbrand van Lambalgen

Vanochtend stuurden we onze stagiair IJsbrand van Lambalgen naar de demonstraties voor Palestina. Onderstaand zijn gedachten bij wat hij zag.

Vanmorgen organiseerden verschillende Pro-Palestijnse studentenorganisaties een 'walk-out'. Om 11 uur scherp werden studenten opgeroepen om, in protest tegen de banden van de universiteit met de Israëlische overheid, de klaslokalen en aula's te verlaten.

Een deel van die studenten zit nu in een kampje van een 20-tal tenten op het terrein achter de Faculty of Arts and Social Sciences. Na de kat uit de boom gekeken te hebben haal ik mijn camera onder mijn jas vandaan en meteen komen twee personen met bedekt gelaat op me af die me beleefd maar wel resoluut vragen wie ik ben en waarom ik foto’s maak. Daarna komt de vraag om géén gezichten te fotograferen en eventuele foto’s nergens te posten.

Ons nieuws is en blijft altijd gratis, als je je inschrijft voor de nieuwsbrief

Gratis inschrijven

Heb je al een account? Log in

Laatste Nieuws

Ons nieuws is en blijft altijd gratis als je je inschrijft voor de gratis nieuwsbrief

Er is iets misgegaan. Probeer het later opnieuw

Bedankt voor uw aanmelding. Controleer uw e-mail om de inschrijving af te ronden