Doorgaan naar artikel

Groot aantal horecazaken aangeboden

Café 't Haantje zoekt een nieuwe eigenaar. Foto: website Horeca Advies Zuid

Inhoudsopgave

Wat hebben 't Haantje, De Perroen, De Dikke Dragonder en Café de Pepel gemeen? Het zijn horecazaken die op dit moment op zoek zijn naar een nieuwe eigenaar.

Wie droomt van een avontuur in de horeca kan nu zijn slag slaan. Bij de verschillende horecamakelaars die zaken in Maastricht aanbieden, staan minstens 30 horecazaken in de etalage, sommige zaken al voor langere tijd.

Perroen
Een van de bekendste zaken die te huur staat is café 't Haantje op de Markt in Maastricht, een van de weinige authentieke kroegen in de stad. Ook De Dikke Dragonder in de Platielstraat wordt ter overname aangeboden, net als De Perroen op het Vrijthof. Het vinden van een nieuwe eigenaar voor De Perroen lijkt een heel opgave na het faillissement van de vorige huurder. Het pand verkeert in slechte staat en de brouwerij die eigenaar is, lijkt nog niet zo veel zin in een verbouwing te hebben. En dus staat het pand op het drukke Vrijthof al bijna twee jaar leeg.

Ook een pand met een smetje is het markante, witte pand aan de Ezelmarkt 15. Op deze plek hebben velen het al geprobeerd, maar zonder veel succes. De laatste exploitant wist via crowdfunding genoeg geld op te halen om een café met vele soorten bier te beginnen, maar ging al snel failliet.

Andere bekende zaken die een nieuwe eigenaar zoeken zijn het Hierder Hepke, Grieks restaurant Sirtaki aan de Kesselskade, Pleur op St. Pieter, Friture Beioa en Café De Pepel.

Het aanbod is verder heel divers: Georges Pub, Friture 't Trefpunt, Hof van Huntjes, The India House, Restaurant O in de Rechtstraat, Nachtcafé Defilé op de Markt en The American Bistro op de Markt. Naast de zaken die op sites van horecamakelaars staan worden ook nogal wat bedrijven via stille verkoop aangeboden.

Het succes van lokale horeca-ondernemers
Hoe kan het dat landelijke of internationale horecaketens weinig voet aan de grond krijgen in Maastricht, terwijl er lokale ondernemers zijn die de ene na de andere succesvolle horecazaak openen? In mei gaat de nieuwe horecazaak van Fernand Rosier open. De eigenaar van de succesvolle bistro Fernand heeft het pand
Horecanieuws: Flavourz overgenomen, 10 jaar Wycker Cabinet, nieuwe naam Apple-hotel
Een half jaar na het faillissement van restaurant Flavourz van sterrenkok Servais Tielman komt er een nieuw restaurant in het pand aan de Spoorweglaan. Rinaldo Musa, die lange tijd chef kok was bij Italiaans restaurant Mediterraneo in de Rechtstraat, begint er zijn eigen zaak. Dat bevestigt Michael Maes, die verhuurder

Opmerkingen

Laatste Nieuws

Ons nieuws is en blijft altijd gratis als je je inschrijft voor de gratis nieuwsbrief

Er is iets misgegaan. Probeer het later opnieuw

Bedankt voor uw aanmelding. Controleer uw e-mail om de inschrijving af te ronden