Doorgaan naar artikel

Sjieke jubileumshow Mestreechter Operètte Vereiniging

De Mestreechter Operètte Vereiniging op het podium van het Theater aan het Vrijthof voor haar 75-jarige jubileum. Foto: IJsbrand van Lambalgen

Inhoudsopgave

Recensie door IJsbrand van Lambalgen

Zondag stond de Mestreechter Operètte Vereiniging op het podium van het Theater aan het Vrijthof. De jubileumproductie in het kader van het 75-jarige bestaan van de vereniging loodst de kijker in anderhalf uur door de hoogtepunten van het rijke repertoire. De middagvoorstelling was goed bezocht en het publiek razend enthousiast.

Genieten
Omdat de show een productie van hoogtepunten is, is er geen verwarrend of diepgravend verhaal om te volgen. De kijker kan het gewoon rustig laten gebeuren en genieten. Tussendoor wordt het publiek rechtstreeks aangesproken, om te verduidelijken of om glimlachend de draak te steken met de clichés van het genre. Het resultaat is luchtig, toegankelijk en uiterst vermakelijk.

Kapitein
En wat voor hoogtepunten. Het vermelden meer dan waard zijn de scenes uit De Kapitein vaan Köpenick, waarin Hans Bollema vol overtuiging, en ook écht overtuigend, de “kapitein” speelt. Het verhaal gaat over een schoenmaker die op zwart zaad zit en daarom zich voordoet als legerkapitein om geld en aanzien te verdienen. Eveneens prachtig is de passage die uit Trijn de Begijn komt. Alleen al de schwung waarmee José van den Bragt Mina vaan Kriekelenzaank speelt, die maar niet kan praten en daarom van de éne naar de andere medicus gestuurd wordt, is een bezoek waard.

Orkest
Ook voor wie het Mestreechs niet geheel machtig is is er genoeg om van te genieten. De muziek is uitstekend, en illustreert eens te meer dat “amateur” niets zegt over het niveau. De arrangementen zijn sterk, en zowel door de zangers en zangeressen als door het orkest uitstekend uitgevoerd. Ook de solopassages, van zowel de heren als de dames, zijn indrukwekkend en vullen de zaal met gemak.

Het decor is minimaal, begrijpelijk omdat de passages uit verschillende producties komen, maar ook het oog komt desondanks niets te kort. De vele outfits zijn mooi, afwisselend en bieden ruim voldoende inkleding voor de opgevoerde passages.

In plaats van een belerende levensles wil deze productie één ding overbrengen: operette is leuk, en kom vooral meedoen want nieuwe leden zijn altijd welkom.

Lees ook: 75 jaar Mestreechter Operètte Vereiniging

Laatste Nieuws

Ons nieuws is en blijft altijd gratis als je je inschrijft voor de gratis nieuwsbrief

Er is iets misgegaan. Probeer het later opnieuw

Bedankt voor uw aanmelding. Controleer uw e-mail om de inschrijving af te ronden